ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τηγανίτες

Υλικά για 5-6 μερίδες:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ νερό
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 σφηνάκι τσικουδιά

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Μέλι, ζάχαρη, πετιμέζι ή χαρουπόμελο για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι (ιδανικά το ελαιόλαδο πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να δώσει ωραία γεύση στο ζυμάρι μας).
Αφού ζεσταθεί το λάδι, με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές χυλού. Το σχήμα θα είναι ακανόνιστο.
Γυρνάμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι το ζυμάρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Περιχύνουμε με μέλι ή ζάχαρη και απολαμβάνουμε το πιο παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης!

Tips: Για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε Πετιμέζι ή Χαρουπόμελο.

 

Στο athitis.gr θα βρείτε:
Παρθένο Ελαιόλαδο Κρήτης
Αγνό Μέλι Κρήτης
Τσικουδιά
Πετιμέζι
Χαρουπόμελο 

Τηγανίτες Κρήτης

Τηγανίτες Κρήτης

Μείνετε ενημερωμένοι

εκπτώσεις,νέα,συνταγές

X