ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Υλικά για 4 άτομα

1500 γρ. κόκορας σε κομμάτια
500 γρ. χυλοπίτες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 τομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
150 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κόκορα με το λάδι.  Όταν εξατμιστούν τα υγρά του, βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με το κρασί.  Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, τα μπαχαρικά και λίγα υγρά. Το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Μόλις είναι έτοιμος ο κόκορας, τον βγάζουμε, τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ψήνουμε στα υγρά του τις χυλοπίτες. Εάν τα υγρά δεν είναι αρκετά συμπληρώνουμε με νερό. Μόλις είναι έτοιμες οι χυλοπίτες τις σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, ρίχνουμε αρκετή τριμμένη γραβιέρα απο πάνω και προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα.

Μείνετε ενημερωμένοι

εκπτώσεις,νέα,συνταγές

X