ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΠΑΚΙ

Γίγαντες φούρνου με απάκι

Γίγαντες Φούρνου με Κρητικό Απάκι

Υλικά για 5-6 μερίδες:

500 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι σε νερό αποβραδίς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
Ντοματοπελτέ (1 κουτ.σούπας)
Φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
300 γρ. απάκι Κρήτης
1 καρότο κομμένο σε φέτες
Ξερή Ρίγανη

90 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση
Αφού μουλιάσουμε τους γίγαντες για 8 ώρες περίπου, ξεπλένουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε φέτες απάκι, χωρίς λάδι και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ήδη ψιλοκόψει.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο ταψί με τους γίγαντες.

Βάζουμε και το καρότο, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι στο ταψί και ανακατεύουμε.
Τέλος, βάζουμε την κομμένη ντομάτα από πάνω και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200C.

Tip: Αν θέλουμε το φαγητό να μην είναι βαρύ, βράζουμε το κρεμμύδι μαζί με τις φασόλες και δεν τσιγαρίζουμε το απάκι.

 

Στο athitis.gr θα βρείτε:
Απάκι Κρήτης
Φρέσκια Κρητική Ρίγανη
Παρθένο Ελαιόλαδο Κρήτης
Κόκκινο Ξηρό Κρασί Αθήτης

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι

εκπτώσεις,νέα,συνταγές

X